Meditation

meditation-1
meditation-2
meditation-3

Meditation

I buddhismen betyder meditation “at hvile ubesværet i det, der er”. Du genkender dine forstyrrende følelser som vrede, stolthed eller jalousi, får en vis afstand fra dem og kan løse dem. Metoderne hjælper dig med at være nyttig for andre gennem udvikling af medfølelse og visdom.

Når man mediterer indenfor diamantvejen, lærer man at identificere sig med sin egen buddhanatur. Denne metode er igennem tiderne blevet betragtet som den hurtigste vej til erkendelsen. Vi udvikler dyb indre rigdom og lærer at opleve verden fra et rigt og selvbefriende synspunkt.

Man kan ikke lære diamantvejsmeditationer ved at læse sig frem til det. Man begynder med at komme i vores centre, hvor man mediterer sammen i en større gruppe. Herigennem får man den nødvendige viden og praksis til at komme i gang.

Prøv at meditere

Du kan prøve at meditere på en Buddha ved at følge denne video, hvor lama Ole Nydahl guider dig (videoen er på engelsk):

lama Ole Nydahls youtube-kanal kan du finde flere videoer om diamantvejsbuddhismen.

Vores metoder

I alle vores centre er meditation på den 16. Karmapa den vigtigste. Men hvordan kommer du så i gang? Du behøver ikke tilmelde dig, forberede dig eller kunne specielt for at deltage. Du kan altid bare dukke op i et af vores centre på en offentlig meditationsaften. Her vil der være erfarne buddhister til stede, som kan lære dig, hvordan du skal gøre.

Derudover undervises og praktiseres også de såkaldte fire grundlæggende øvelser i vores centre.

Målet billede af den 16. Karmapa
16. Karmapa Meditation
Billede af den buddha form diamantsind
De fire grundlæggede øvelser
Målet billede af den 8. Karmapa
8. Karmapa Meditation
Rul til toppen